Jakie zalety ma Pellini?

Wielu ludzi nie wyobraża sobie codziennego funkcjonowania bez porannej filiżanki kawy. Stało się to dla nich pewnego rodzaju rytuałem. Rozpoczęcie dnia od filiżanki gorącej, aromatycznej kawy to dobry zwyczaj, bowiem napój ten ma wiele korzystnych dla organizmu człowieka właściwości. Wspomaga na przykład procesy metaboliczne. Wiedzą o tym najwięksi miłośnicy i smakosze kawy, do których mogę zaliczyć również siebie. 

Kawa na dobry początek dnia 

kawy pelliniBardzo lubię pić kawę, a odkąd stałam się szczęśliwą posiadaczką ekspresu ciśnieniowego, stałam się jej prawdziwą wielbicielką. Fascynują mnie różne gatunki tego pachnącego napoju. Powoli je odkrywam. Mam swój ulubiony sklep z kawą, w którym jest ona na miejscu palona i tam najczęściej zaopatruję się z pakiet świeżych ziaren. Jeszcze kilka lat temu nie miałam pojęcia, jak bogaty jest świat kawy, ile gatunków w sobie kryje i jak kawa jest różnorodna. Nie wyczuwałam subtelnych aromatów cytrusowych czy czekoladowych, które zawiera wiele rodzajów pitych dziś przeze mnie kaw. Dodać muszę, że kluczowym momentem był zakup ekspresu ciśnieniowego, który wyposażony jest w młynek i na bieżąco mieli ziarna kawy. Każda filiżanka jest parzona ze świeżo zmielonej kawy. Wtedy dopiero można poczuć bogactwo smaku i aromatu! Zrezygnowałam całkowicie z kaw rozpuszczalnych. Są one jedynie substytutem prawdziwej kawy, którą obecnie się rozkoszuję. Z radością odkrywam nowe smaki, czasami mieszam w ekspresie różne gatunki, tworząc ciekawe kompozycje. Ostatnimi czasy odkryłam doskonały aromat kawy pellini. Stała się ona jedną z moich ulubionych! Codziennie z radością parzę sobie filiżankę świeżej, pachnącej kawy i rozkoszuję się jej wyśmienitym smakiem. Pellini to kompozycja kaw z gatunku arabica, czyli tych najbardziej przeze mnie cenionych. Są one łagodne dla żołądka, nie drażnią go, a przy tym są w pełni naturalne. Kawa Pellini pochodzi z włoskich palarni mających już ponad stuletnią tradycję.

To oznacza najwyższą jakość produktów, opartą na długim doświadczeniu i bogatej tradycji. W tej kawie wyczuwalne są aromaty czekoladowe. Najwięksi koneserzy poczują też zapach dymu, który wydobywał się podczas wypalania ziaren. Kawa ta pochodzi z pasa tropikalnego i rośnie w cieniu bananowców. To produkt bez wątpienia z najwyższej półki, który zadowoli największego smakosza. Pellini dostępna jest w charakterystycznych, firmowych opakowaniach. Mają one kolor czarny, na którym ładnie odznaczają się zielone napisy. Można kupić ją w ziarnach oraz zmieloną.